Nyheter

MER TILL SENIORER 2017

När Stockholms stad lägger fram sin budget på onsdag nästa vecka finns höjda bidrag till seniororganisationerna med som en post. Det blir andra året i rad som ersättningen till Stockholms pensionärsorganisationer höjs.

Satsningen kostar staden 300 000 kronor. Bidragen ligger i dag på cirka 11 miljoner kronor totalt. Det är paraplyorganisationerna för exempelvis SPF Seniorerna, PRO och RPG som samordnar och stödjer de lokala pensionärsföreningarna som får en höjd ersättning – från 50 kronor per medlem till 60 kronor per medlem för 2017.

Det är en höjning med 20 kronor sedan valet vilket också är den summa som flera av pensionärsorganisationerna har krävt. Före år 2015 hade ersättningen inte höjts på över två mandatperioder.

– Pensionärsorganisationerna tar tillvara äldres intressen och betyder mycket för många äldre stockholmare genom sina aktiviteter, säger äldreborgarrådet Clara Lindblom (V) till Senioren.se.

Kopiera länk